Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Προβληματισμοί πάσης φύσεως

 Μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες είναι να λύνω sudoku. Ξέρετε, εκείνο το μεγάλο τετράγωνο, που αποτελείται από μικρότερα τετράγωνα με κάποιους αριθμούς και εσύ πρέπει να συμπληρώσεις τα υπόλοιπα κουτάκια..ε εκείνο. Εντάξει, αντιλαμβάνομαι ότι σαν παιγνίδι είναι κάπως μαζοχιστικό. Αλλά όσο πιο δύσκολο, τόσο πιο μεγάλη η πρόκληση και τόσο μεγαλύτερη η ικανοποίηση φυσικά όταν και εάν τελικά το λύσω. Σήμερα λοιπόν πήγα στο περίπτερο να εφοδιαστώ νέα τεύχη γιατί η μικρή μου θεά, νομίζοντας πως είναι τετραγωνάκια τα οποία απλά γεμίζουμε με όποιους αριθμούς θέλουμε, με άφησε χωρίς sudoku. Και μου γεννήθηκε και πάλι όπως και κάθε φορά η ίδια απορία..Γιατί τα εξώφυλλα των sudoku απεικονίζουν ημίγυμνα, εώς και γυμνά μοντέλα; Το ένα τεύχος είχε μια μελαχρινή με το στρινγκ της και ένα ανύπαρκτο διαφανές μπλουζάκι, το δεύτερο μια ξανθιά γυμνόστηθη και το τρίτο μια κοκκινομάλλα χωρίς βρακί. Ένιωθα λες και αγόραζα τσοντοπεριοδικά ( το λέω ευγενικά ). Τι εννοεί ο ποιητής; Μήπως ότι το συγκεκριμένο παιγνίδι απευθύνεται αποκλειστικά σε άντρες; Ή ότι μόνο με τέτοιο εξώφυλλο θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των αντρών; Αλλά και πάλι δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή όπως και να το δω είναι προσβλητικό και για τα δυο φύλα. Τέλοσπάντων, όπως κάθε άλλη φορά, ήρθα σπίτι και πέταξα τα εξώφυλλα.

Κατά το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος ....( Φ : φίλος, Ε : εγώ )
Φ : Τι γίνεται;
Ε : Καλά, εσύ;
Φ : Μια χαρά. Τι νέα;
Ε : Τίποτα ρε συ, τα ίδια οπως τα ήξερες.
Φ: Γιατί έτσι;
Ε : Επειδή προφανώς δεν έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό από την τελευταία φορά που μιλήσαμε!
Φ : Α..κατάλαβα. Έχεις κατάθλιψη.. (!!!)

Η μετάφραση αγαπητοί μου του πιο πάνω διαλόγου είναι βασικά η εξής:

Φ : Πήρα για να μάθω αν βρήκες κανέναν γκόμενο.
Ε : Το καταλάβαμε.
Φ : Λοιπόν;
Ε : Όχι, εξακολουθώ να είμαι μόνη μου.
Φ : Γιατί;
Ε : Επειδή προφανώς δεν γνώρισα κάποιον που να με ενδιαφέρει αρκετά.
Φ : Μάνα μου ρε..πρέπει να είσαι πολύ δυστυχισμένη.. ( !!! )

Για κάποιον ανεξήγητο πραγματικά λόγο,ο κόσμος πιστεύει ακόμα στον μύθο πως ο άνθρωπος μπορεί να είναι πραγματικά ευτυχισμένος μόνο όταν βρίσκεται σε σχέση. Άσχετα με το αν περνά καλά ή όχι μέσα σε αυτήν. Φτάνει να είναι ή να λέει ότι είναι με κάποιον. Τελικά ότι και αν κάνω, μου είναι αδύνατον να πείσω τους γύρω μου ότι μπορεί κάποιος να είναι μόνος του και να είναι καλά. Το ενδεχόμενο να είμαι μόνη μου από επιλογή τελικά δεν φαίνεται να είναι αρκετό ( για τους άλλους ). Οπότε πρέπει να το πάρω απόφαση. Θα δημιουργήσω έναν φανταστικό γκόμενο με τον οποίο θα έχω μια "φανταστικά" υπέροχη σχέση για να "γίνω" επιτέλους και γω μια ευτυχισμένη ύπαρξη.



5 σχόλια:

  1. χαχα κάτι αδιόριστο μου θυμίζει τζι εμένα τούτος ο διάλογος!! xD η αλήθκεια είναι ότι η μοναξιά έσιει χαρίσματα που μια σχέση εν θα σου τα προσφέρει ΠΟΤΤΕ. Δυστυχώς ισχύει αμφίδρομα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά φρόντισε ο φανταστικά υπέροχος γκόμενος να μεν σου λύνει τα sudoku! Να του διάς τα εξώφυλλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ξενοφίλιο: Σωστός. Οπότε για να είσαι πάντα καλά πρέπει να εκτιμάς και να εκμεταλλεύεσαι τα χαρίσματα της κατάστασης στην οποία βρίσκεσαι, αντί να μιζεριάσεις και να γκρινιάζεις για τα χαρίσματα που δεν απολαμβάνεις!
    @Invictus: Είσαι υπέροχος :))) Τα σχόλια σου είναι πάντα τόσο εύστοχα όσο και τα ποστ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχω το τζι εγώ παρατηρημένο, ένας συγκεκριμένος φίλος μου, η πρώτη του κουβέντα είναι πάντα "έσιει κανένα νέο?"
    λαλώ του όι (ξέροντας τί θέλει να μάθει) τζαι πιάννει τζείντο μαραζωμένον ύφος "ακόμα?"

    παντές τζι είμαι σε αναμονή, η ζωή μου εν μίζερη τζι εγώ δεν έχω άλλον λόγον ύπαρξης ή καμιάν αξίαν αν είμαι μόνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντές τζαι είμαι σε αναμονή..ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι νιώθω εκείνη τη στιγμή που πιάνουν ΤΟ συγκεκριμένο ύφος..αχ, πόσο μ αρέσει πυ με καταλαβαίνετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή