Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η εξομολόγηση μιας ...νεράιδας!!!


Αγαπητή Νεράιδα, ο Σικρετ Πίκος Απίκος σου σε χαιρετά! Ετοίμασε το φραπεδάκι/ καφεδάκι/χυμό σου, κάτσε αναπαυτικά και ξεκίνα να απαντάς στις ερωτήσεις του δαιμόνιου δημοσιογράφου που σου έλαχε, χωρίς φόβο ...και με πολύ πάθος!

Ερώτηση 1 : Προβλεπόμενη και κοινότυπη ίσως, αλλά θα την κάνω : Πώς επέλεξες το Νεράιδα και ποιο βαθύτερο νόημα έχει αυτό για σένα ( αν έχει ).
Απάντηση :  Δεν ξέρω αν το επέλεξα ή αν με επέλεξε.  Νιώθω ότι είμαι Νεράιδα.  ( καλάν μεν γελάς, εν τζιαι είπα ότι είμαι πχ. Στρουμφίτα )  Ουσιαστικά είναι πλέον τρόπος ζωής. Δηλαδή, κάποια στιγμή της ζωής μου, πριν 10-12 χρόνια, αποφάσισα ότι δεν μου αρέσουν πολλά πράματα γύρω μου.  Και ήθελα να χαράξω τη δική μου πορεία.  Πιστεύω στη Μαγεία ( και γω! Δεν πρέπει να είναι τυχαίο που εκληρώθηκες μαζί μου ) που υπάρχει στον κόσμο. Είτε θέλεις πες την αγάπη, είτε θες πες την τρέλα, αλλού γι αλλού ή ότι άλλο γουστάρεις.  Προσπαθώ, έστω σε μικρές στιγμές να αγγίξω με το μαγικό μου ραβδάκι και να τις κάνω πιο όμορφες. Κι όταν ξεκίνησα το μπλογκ έβαλα το … όνομά μου.  Φυσικά μπορείς να προτιμήσεις τη δεύτερη εκδοχή:  Είμαι νεράιδα για να πραγματοποιούν οι άλλοι τις επιθυμίες μου μουαχαχαχα


Ερώτηση 2 : Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, φαντάζομαι ότι η σύνδεση σου με τις Νεράιδες γενικότερα, εκτείνεται και έξω από τα όρια της μπλογκόσφαιρας. Ξέρεις, μικρά μπιμπελό, μπρελόκ, φιγούρες, πίνακες, προσωπικά αξεσουάρ λαιμού ή χεριού, ακόμα και τατουάζ, όλα τα πιο πάνω με νεράιδες. Έχω δίκιο ή η φαντασία μου απέχει πολύ από την πραγματικότητα;
Απάντηση :  Να σου πω;;; Κρυφοκοιτάζεις στο δωμάτιο μου;;;;  Στο σπίτι μου μήπως;  Ναι δίκιο έχεις ( τι μάγισσα θα ήμουν αν δεν είχα δίκιο;)  Εκτός από το τατουάζ.  Δεν μου αρέσουν. Έχω φτιάξει πίνακα με νεράιδα, έχω πολλές διακοσμητικές νεραϊδούλες, νεραϊδοραβδάκια σε φωτιστικό, κτλ. Πέρα όμως από τα αντικείμενα, οι νεράιδες είναι μέρος ενός πολύ πιο αγαπημένου κομματιού της ζωής μου. Τα παραμύθια μου!  Είναι βασικοί ήρωες στις ιστορίες μου.  Δίνουν συνήθως τη «μαγική λύση»  .  Αυτή που πιστεύω ότι υπάρχει πάντα, φτάνει να το ψάξουμε … λίγο ακόμα.


 Ερώτηση 3 : Από τα ποστς σου, θα έλεγα πως φαίνεσαι άνθρωπος με ευαισθησίες. Ποιά ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες και γιατί;
Απάντηση :  Να τα μας! Άρχισαν τα δύσκολαααααα.  Να πω ( αν δεν το ξέρεις ήδη) είμαι Ιχθύες.  Οπόταν το δάκρυ, το χω το χω.  Τελευταία δεν κλαίω συχνά. Από ότι φαίνεται αναισθητοποιήθηκα.  Η τελευταία φορά που έκλαψα ήταν Παρασκευή, 23/8/2013.  Βασικά είχα νευριάσει με το νεραϊδόπαιδό μου.  Με πιάνουν τάσεις υπερπροστασίας συχνά.  Και τώρα είμαστε σε φάση που το νεραϊδόπαιδο 1 έχει φύγει για σπουδές και το νεραϊδόπαιδο 2 είναι σε φάση που θέλει να είναι ανεξάρτητος.  Οπόταν η όλη κατάσταση μου προκαλεί άγχος.  Και κάποιες φορές ξέσπασμα.  
Κλαίω όταν με πιάσει το παράπονο. Είτε για κάτι δικό μου, είτε για κάτι που αφορά άλλο άτομο και νιώθω συμπόνια.

Ερώτηση 4 : Συνήθως πότε νιώθεις πιό έντονα την ανάγκη να γράψεις ένα ποστ;
Απάντηση :  Το μπλογκ υπάρχει για 2 λόγους. Ξέσπασμα και επικοινωνία. Οπόταν γράφω όταν νιώθω να «πνίγομαι» αλλά δεν θέλω να μιλήσω σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Απλά να τα πω!   Και όταν έχω ανάγκη να επικοινωνήσω.  Ή όταν υπάρχει κάτι που θέλω να πω ( αν και αυτές οι φορές είναι ελάχιστες ).

Ερώτηση 5 : Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που κάνει όταν ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς; 
Απάντηση 5:  Άκου.

 Το βράδυ, πάω τουαλέτα,

                  βάζω ξυπνητήρι,

                  αγκαλιάζω το μαξιλάρι-ψαράκι μου,

                  θέλω πολύ να κοιμηθώωωωωω και κοιμάμαι ( σε δευτερόλεπτα).

Το πρωί,    θέλω να κοιμηθώ κι άλλοοοοοοοοοο

                  Αγκαλιάζω το μαξιλάρι-ψαράκι μου,

                  Χτυπώ επανειλημμένα και με μίσος το ξυπνητήρι μου

                  Και τελικά σηκώνομαι και πάω τουαλέτα.

Λατρεύω τον ύπνο!

Κατά καιρούς δοκιμάζω το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που κάνω να είναι το διάβασμα. Και αυτό βοηθά!

 Ερώτηση 6 : Ποιά είναι η σχέση σου με τη μαγειρική; ( Τι εννοείς που κολλά τούτη η ερώτηση; Δική μου η συνέντευξη, με όποια σειρά θέλω κάνω τις ερωτήσεις)! 
Απάντηση : Μάλλον πείνασες!

Να σου κάμω κάτι μακαρούνια του φούρνου να γλύφεις τα δάχτυλά σου χιχιχι
Η σχέση μου με την μαγειρική είναι καλή, τυπική. Ως εκεί J  Μαγειρεύω συχνά.  Κατά καιρούς καθημερινά. Κατά άλλους καιρούς παίζω πελλόν τζιαι μαειρεύκει η μάνα μου.  Είχα προσπαθήσει να ψυχαναλύσω τη σχέση μου με τη μαγειρική.  Μου αρέσει να μαγειρεύω.  Αλλά είμαι το άτομο που ακολουθεί τις συνταγές. Σπάνια θα πειραματιστώ με το φαγητό ( helloooooooooo εν τζιαι εννα μείνουμεν νηστιτζιοί ).
Δεν κάμνω πολλά περίεργα φαγητά ( αν και το φιλετάκια χοιρινά με δαμάσκηνα και κουμανταρία εν τζιαι τόσο συνηθισμένο ).  Κάμνω γλυκίσματα ή λεμονάδες ή whatever. Εντάξη, δεν είμαι top μαγείρισσα, τρώουμαι. J
Αρέσκει μου όμως να μαγειρέψω για τους άλλους. Ειδικά τα μωρά αρέσκει μου πολλά να τα ταΐζω. ( κάμε αααααααααααα )


 Ερώτηση 7 : Στα ποστ σου αναφέρεις συχνά σχετικά με τη δουλειά σου "σήμερα πήγα σε σχολεία". Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το είδος της δουλειάς σου; Και μόνο σε δημοτικά πας ή επισκέπτεσαι  όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης;
Απάντηση :  Η δουλειά μου έχει να κάνει με IT.  Η συγγραφή είναι η αγάπη μου. Είμαι συγγραφέας παιδικών βιβλίων.  Έχω εκδώσει 3 βιβλία για παιδιά δημοτικού.  Το πρώτο έχει εξαντληθεί και είμαστε τώρα στη δεύτερη ανανεωμένη έκδοση.  Οπόταν, συχνά με καλούν σε δημοτικά σχολεία και κάποιες φορές σε νηπιαγωγεία.  Εκεί μιλώ στα παιδιά για τα βιβλία μου αλλά γενικότερα για την έμπνευση και τη συγγραφή.  Χρησιμοποιώ αρκετά αντικείμενα, όπως νεραϊδόφτερα, νεραϊδοραβδάκια, μεταμορφώσεις σε ζωάκια όπου δραματοποιούμε κάποια παραμύθια ( η νεράιδα στο στοιχείο της! ). Είναι από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της χρονιάς μου!
( περισσότερες πληροφορίες : εντός )

 
Ερώτηση 8 : Θα σου παραθέσω τους τίτλους μερικών τραγουδιών και θέλω να μου γράψεις δίπλα από το κάθε ένα, το πρώτο πράγμα / σκηνή / ανάμνηση / άτομο/ κατάσταση που σου ήρθε στο μυαλό!
Απάντηση : 

- Nothing else matters ( Metallica ) :  Nothing
- Hold Me Now ( Johhny Logan )    : O Johhny μου! Μάνα μου τον!!! Το τραγούδι είναι από τα αγαπημένα μου.  Κρύβει κομμάτια της ψυχοσύνθεσής μου. 
- You Give Love a Bad Name  ( Bon Jovi ) : Φοιτητικά χρόνια
- Dirty Diana ( Michael Jackson ) :  Η μορφή του Michael Jackson.
- U Can't touch this ( MC Hammer ) :
Μια εικόνα να χτυπώ το χέρι κάποιου J

Sorry, δεν έχω καλή σχέση με τη μουσική. Ας πούμε ότι έχω ιδιαίτερη. Την βιώνω περισσότερο κιναισθητικά παρά συναισθηματικά.

 Ερώτηση 9 : Άρχισε να σε κουράζει η συνέντευξη; Πες αλήθεια, αν νομίζεις ότι είναι πολλές οι υπόλοιπες 20 ερωτήσεις που ετοίμασα, σταματάμε εδώ.
Απάντηση : Κάτι που έπρεπε να καταλάβεις από το μπλογκ μου:  Είμαι ψώνιο και ξερόλας. Θα μπορούσα να σου απαντώ ως αύριο.  Έχω μια δικαιολογία για τα πάντα.  Με κουράζει να κάνω ερωτήσεις γιατί πρέπει να σκεφτώ περισσότερο J
( εδώ με έκανες να κάμω scroll down, ενώ είχα αρχίσει να της διαβάζω μια μια αργά και βασανιστικά ).


 Ερώτηση 10 : Αστειεύκουμουν στη προηγούμενη ερώτηση, εν με κόφτει αν εκουράστηκες. Εξάλλου ερώτησα την Πρας, "κόρη πόσες ερωτήσεις να κάμουμεν; έχουμεν όριο;" " 'Οι , όι" λαλεί μου, "όσες θέλεις". Αλλόπως εν εκατάλαβεν ότι μιλώ πολλά! Συνεχίζω : Αν δεν έκανες αυτό που κάνεις σήμερα, τι θα ήθελες να κάνεις;
Απάντηση : Θα ήθελα να έχω ένα κατάστημα από εκείνα που πουλούν μικρά πραγματάκια, κομμάτια τέχνης κτλ.  Ανακάλυψα σχετικά αργά ότι αγαπώ την τέχνη.

 
Ερώτηση 11 : Πες μου ένα πράγμα, το οποίο ήθελες να κάνεις από μικρή, αλλά ακόμα δεν κατάφερες να εκπληρώσεις.
Απάντηση :  Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι στο γυμνάσιο/λύκειο ήθελα να πάω Ιταλία.  Στα 18 είχα πει ότι κάποια στιγμή στη ζωή μου θα μάθω ιταλικά. Πέρσι ξεκίνησα να μαθαίνω.  Και όνειρο ( μάλλον απραγματοποίητο ) είναι να ερωτευτώ ένα μακρυμάλλη ιταλό καλλιτέχνη και να ζήσω στην Ιταλία ( ε κάπως δύσκολο, ναι, αλλά στο εύχομαι ολόψυχα! )
Γενικά είμαι άτομο που βάζω εφικτούς στόχους.  Μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές δεν μου έμειναν και πολλά ανεκπλήρωτα όνειρα.


Ερώτηση 12 : Πιστεύεις ότι τα πολλά λεφτά αλλάζουν τον άνθρωπο προς το χειρότερο;
Απάντηση : Όχι.  Ίσως αυτό που βλέπουμε κάποιες φορές είναι ότι το χρήμα μπορεί να βοηθήσει να έρθει στην επιφάνεια η αλήθεια των ανθρώπων. Επειδή έχουν το μέσο να το κάνουν. Γνωρίζω προσωπικά άτομα πολύ πλούσια που έχουν ανθρωπιά και σέβονται. Και γνωρίζω φτωχούς που δεν αξίζει ούτε να τους φτύσει κανείς.
Έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζω τόσο το χρήμα για να θεωρήσω ότι αυτό φταίει για τη διάπλαση του χαρακτήρα μας. 

 
Ερώτηση 13 : Πιστεύεις στο κάρμα; Και γενικότερα στη φιλοσοφία, "ό,τι κάμνεις βρίσκεις"; Νιώθεις ότι έχεις βιώσει τέτοια κατάσταση στη ζωή σου;
Απάντηση :  Έχει μια κουβέντα που λαλεί ότι κάμνω βρίσκω τζιαι κάποτε βρίσκω τζιαι ποτζίνα που εν κάμνω.  Όχι δεν πιστεύω στο κάρμα. Πιστεύω όμως στη λογική σειρά. Δηλαδή, κάνοντας το Α συνεπάγεται το Β. Μπορεί να μην βιώσεις το Β άμεσα ή μπορεί να το βιώσεις σε μετέπειτα χρόνο ως Β1.  Ναι έχω βιώσει καταστάσεις κι έχω συνειδητοποιήσει ότι οτιδήποτε κάνω έχει τις συνέπειες του.

 
Ερώτηση 14 : Η ερώτηση τούτη χρησιμοποιείται στη ψυχολογία, από όσο ξέρω, για τη σκιαγράφηση της ψυχοσύνθεσης του ατόμου. Όχι, δε θα καταλήξω σε κανένα φοβερό συμπέρασμα για την προσωπικότητα σου, καθώς εν καταλάβω καθόλου που τούτα, αλλά είναι ένας καλός και έυκολος τρόπος να μάθω τι σου έρχεται στο μυαλό οταν ακούς τη λέξη...
Απάντηση :

Περιστέρι =  Λευκό

Θάνατος   =  Ασφάλεια

Αγάπη  = Παιδιά

Νύχτα = Σκοτάδι, φεγγάρι

Θάλασσα = Μάνα

Έρημος = Άμμος, φίδια

Μέρα = Καινούργια

Γουρούνι = «Το καθαρό γουρουνάκι»

Ζωή = Θέλω

Μίσος = Ένας συγκεκριμένος άντρας


 
Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος της συνέντευξης μας, καθώς είχα προαποφασίσει ότι θα έκανα τόσες ερωτήσεις, όσες είναι και η σημερινή ημερομηνία. Είσαι τυχερή που έχουμε 14 και όχι 30 του μήνα, ήταν να απαντάς ακόμα!

Χάρηκα πολύ τη συνέντευξη μαζί σου! Είσαι ένας πολύ θετικός άνθρωπος, γεμάτος αγάπη και θετική ενέργεια.Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου Νεράιδα :)

 
Ευχαριστώ για τις ερωτήσεις! Με συγκίνησε ο επίλογός σου. Βρίσκω μαγικό ότι διάλεξες τον αριθμό των ερωτήσεων βάση της ημερομηνίας. Ξέρω ότι το ψυχαναλυτικό αποτέλεσμα είναι ότι πρέπει να φορέσω ένα από εκείνα τα λευκά φορεματάκια με τα μακριά μανίκια.  Έχεις καταφέρει να αγγίξει σε πολλές αλήθειες μέσα μου κι απόλαυσα την εξομολόγηση. Να σαι πάντα καλά! Σου στέλνω μπόλικη νεραϊδόσκονη.  Προτιμώ κίτρινη και πορτοκαλί για σένα και αρκετή πράσινη για την Πρασινάδα J
 
 

 

 

6 σχόλια:

  1. wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μια μάγισσα παίρνει συνέντευξη από μια νεράιδα!
    Αυτός μπορεί να γίνει και τίτλος βιβλίου!!!

    Έσκασα στα γέλια μόλις είδα ποια μου πήρε συνέντευξη :-)
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις σου.
    Μόνο μια μάγισσα θα μπορούσε να με κάνει να κάνω έστω έμμεσες εξομολογήσεις.

    Και είδες α??!!!! κι εσύ το διαπίστωσες σε 4 σημεία τη νεραϊδένια μου διαίσθηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα ναι για αυτό και υπογράμμιζα κάθε φορά κάθε παράγωγο της λέξης μαγεία :)) Τη χάρηκα πολύ πάντως! Άσε που έσκασα στα γέλια με την πορτοκαλιά νεραιδόσκονη που μου έστειλες, αφού το πορτοκαλί είναι το αγαπημένο μου χρώμα!!

      Διαγραφή
  2. Να κάμετε μπλογκ να γραφετε μαζί με τίτλο "Η Νεράιδα του Πορτομπέλο"!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε πρέπει να συνεργαστούμε! Αφού την έπιασαν τα κύματα μου και ένιωσα και το χρώμα της, τι άλλο θέλω;
      Η μαγεία της μπλογκόσφαιρας εις διπλούν!

      Διαγραφή
  3. άψογη η νεράιδα στην απάντηση #2 με τη λύση...

    πολλά ωραία συνέντευξη, και χαίρομαι που ανακάλυψα τη μάγισσα :)

    υ.γ. εγώ έγινα έφηβη για να θελήσω να το σκάσω που το σπίτι, ο αρφός μου 3-4, τζιαι ο γιος μου 2 ΧΑΧΑ. Ως το μπαλκόνι επήε όμως, μετά έθελε αλεξίπτωτο. Εκατάλαβες ποιο ποστ σου εδιάβασα πρώτο τωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα, ναι είναι από τα αγαπημένα μου! Χαίρομαι που σου άρεσε η συνέντευξη! :)

      Διαγραφή